ForumThassos.RO @ concert Nikos Vertis

Nikos Vertis

Joi, 12 noiembrie 2015, s-a intamplat un concert Nikos Vertis la Sala Palatului din Bucuresti.
Promovat destul de mult, lucru care s-a vazut si prin faptul ca sala era plina, concertul a primit vizita www.forumthassos.ro / www.forumgrecia.ro .

Am ajuns undeva dupa inceputul concertului, in jurul orei 20.
Intrarea in sala a fost lejera, au verificat biletele repede si ne-au invitat in sala. Au urmat clipe de groaza insa, incercand sa gasim loja 3. Niciun semn, niciun indicator, pustiu de ziceai ca esti la Marble Beach in luna ianuarie. Intuitia ne-a dus incet, dar sigur, catre ceea ce parea sa fie destinatia finala. Si a fost.
Intr-un mod tipic romanesc, locurile noastre de pe bilet erau ocupate deja, „ca merge si asa”.
Ne-am asezat pe alte 2 locuri libere (ultimele, apropo) din loja respectiva si in sfarsit ne-am relaxat : ajunsesem sa-l vedem/ascultam LIVE pe Nikos Vertis.
Vocea, inconfundabila, se potrivea aproape perfect pe negativ. Dansa, se plimba pe scena, comunica cu publicul. De remarcat modul subtil, si in acelasi timp impunator, prin care facea semn orchestrei cu mana stanga dusa la spate, iar ei imediat se conformau cerintelor.
Il vedeam de la cativa zeci de metri, dupa ce il ascultasem de cateva mii de ori in ultimii ani, pe Youtube sau Winamp.

Orchestra (compusa din – pe numarate – 22 de membri) suna foarte bine. Instrumente curate, clare, ce impreuna formau un negativ frumos.


Sonorizarea, ascultand de la loja, era putin peste satisfacatoare. Volumul nu foarte tare, in sensul ca se putea mult mai tare, iar complexitatea frecventelor era limitata de faptul ca in dreptul lojelor se aflau satelitii line-array de medii-inalte. Prin urmare, concertul, de unde l-am ascultat noi, nu a avut frecvente joase aproape deloc.
Scena, cu fum, lumini si decoruri arata foarte bine si a ajutat in constructia unei atmosfere foarte placute.


Unele piese au fost „remixate”, au sunat mult diferit fata de varianta originala, altele au fost introduse (din pacate) in colaje. Desi unele piese (recunosc) nu le stiam, au fost placute la prima auditie.
Sala a reactionat foarte bine la „An eisai ena asteri” si „Thelo na me nioseis”, piese ce au fost cantate si la bis.
Din cand in cand unele persoane primeau ingaduinta bodyguarzilor si se puteau apropia de scena pentru autografe sau sa ii dea diverse lucruri, dar erau indepartate rapid.
Concertul s-a terminat in jurul orei 22, dupa ce Nikos a spus ca este suprins de numarul mare de spectatori,a multumit organizatorilor si a spus ca si-ar dori sa revina.

Toate fotografiile de la concert, facute pentru voi, le gasiti pe forum : http://www.forumthassos.ro/
Pentru voi, de la ForumThassos, cateva inregistrari de la concert – sa ne spuneti daca v-au placut!

 

 

 

 

 

 

www.forumthassos.ro & www.forumgrecia.ro

 

 

2 thoughts on “ForumThassos.RO @ concert Nikos Vertis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *